Wie ben ik ?

Richard Maag, sinds 4 jaar woonachtig in Apeldoorn. Ik ben werkzaam geweest bij DSM in Geleen en KLM Engineering & Maintenance waar ik verschillende (managerial) functies heb mogen vervullen. Op dit moment rijd ik voor Willemse de Koning kinderen met een rugzakje naar en van school, ben tussen de ritten huisman en in de resterende tijd aan de slag als vrijwilliger, coördinator en bestuurslid bij Fietsmaatjes. In Fietsmaatjes combineer ik mijn grote hobby, fietsen door de natuur met goede gesprekken met mijn gasten. Twee gasten kan ik inmiddels vriend noemen. Daarnaast ga ik graag naar het theater, museum en bioscoop. Genoeg te doen dus.

Wat is jouw functie binnen het team ?

Zoals ik al schreef  ben ik als vrijwilliger bij Fietsmaatjes aan de slag gegaan omdat ik het een bijzonder mooi initiatief vind. Samen met een gast op de duo fiets op pad en onderweg genieten van goede gesprekken en de mooie natuur. Daarnaast is het een goede training voor mijn jaarlijks fietsdoel: tegen Alpen op fietsen. Coördinator Apeldoorn Noord/oost doe ik omdat het een goede manier vind om nieuwe gasten/vrijwilligers te enthousiasmeren voor de duofiets. Tot slot binnen het team houd ik me bezig als bestuurslid met communicatie in de brede zin en de afstemming tussen bestuur en de verschillende coördinatoren.     

Waarom heb je voor Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken gekozen ?

Omdat ik in Apeldoorn woon en het gewoon een geweldig initiatief is. Voor gasten die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, zich eenzaam voelen, om een gesprekje verlegen zitten of gewoon naar buiten willen om wat te bewegen, de mogelijkheid bieden om dit laagdrempelig mogelijk te maken.