Word vrijwilliger bij Fietsmaatjes

Doe mee als vrijwilliger en ga lekker samen fietsen met een gast? Afhankelijk van jouw beschikbare tijd kunt je je aanmelden voor bijvoorbeeld een ochtend of middag per week of per maand. Als vrijwilliger ben je voor langere tijd beschikbaar zodat jij en de gast een band kunnen opbouwen. Voor veel gasten is vertrouwd zijn met een fietsmaatje van groot belang.

Met ons flexibele planningsrooster kun je zelf altijd zien of er een duofiets bij jou in de buurt beschikbaar is en samen beslissen jullie wanneer jullie gaan fietsen. Er liggen meerdere prachtige routes ter inspiratie klaar.

Hoe we werken

Meld je aan afhankelijk van je beschikbare tijd maar wel voor een langere periode (min. een jaar) zodat jij en de gast een band kunnen opbouwen. Ook kan je een voorkeur uitspreken voor één of meerdere personen met wie je graag wilt fietsen. Dit kan een vriend of familielid zijn of juist iemand die je niet kent. Zo leer je nieuwe mensen kennen en haal je een gast uit zijn of haar sociale issolement.

Met de fiets op pad

Voordat je als vrijwilliger met je fietsmaatje op de duofiets op pad gaat, maak je eerst een proefrit met een van onze coördinatoren. Je ervaart dan hoe het is om als bestuurder of als gast mee te rijden op een duofiets. Tijdens een tocht kan je gezellig een kopje koffie gaan drinken of een boodschapje doen. In samenspraak is alles mogelijk. Daarna breng je de duofiets terug naar het verzamelpunt.

Stap 1: Schrijf je vrijblijvend in

Laat weten dat je interesse hebt als gast of vrijwilliger en maak een proefrit.

Stap 2: Kennismaken

In een persoonlijk gesprek met de coördinator bespreken we de mogelijkheden en jouw wensen.

Stap 3: Fietsmaatjes

Gast en vrijwilliger worden gekoppeld als fietsmaatjes en maken afspraken over hoe vaak ze willen fietsen.

Stap 4: Op pad!

Kies je route! Samen lekker fietsen, ook voor jou!

SamenFietsen Vrijwilliger en gast

Doe mee als vrijwilliger

Vind jij het leuk om er in je vrije tijd met de fiets op uit te trekken, samen met iemand die dit niet (meer) zelfstandig kan?

Meld je dan aan als vrijwilliger bij Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken.