Wij zijn Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken

Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken is een inclusief initiatief waarbij gasten en vrijwilligers samen heerlijke fietstochten maken op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Iedereen kan een Fietsmaatje zijn. Onze gasten zijn mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen door een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking, maar ook mensen die met eenzaamheid te maken hebben. Onze vrijwilligers houden van fietsen en vinden het gezellig om samen met iemand anders op pad te gaan. Wij bieden onze gasten een waardevolle kans om samen met een vrijwilliger te genieten van het buiten zijn, sociaal contact te ervaren en gezond in beweging te blijven. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden brengen we gasten met een vaste vrijwilliger in contact. Als Fietsmaatjes ga je veilig en gezellig samen op weg naar onvergetelijke ervaringen!

Waar vreugde ontstaat door simpelweg samen te fietsen!

Fietsmaatjes: waar vreugde ontstaat door simpelweg samen te fietsen!

Hoe we werken

Afhankelijk van je beschikbare tijd kun je je aanmelden voor bijvoorbeeld een ochtend per week of per maand. Het is wel de bedoeling dat je voor een langere periode beschikbaar bent zodat gast en vrijwilliger een band met elkaar opbouwen. Ook kan je een voorkeur uitspreken voor een of meerdere personen met wie je graag wilt fietsen. Je kan zelf via ons portaal zien of er een duofiets in de buurt beschikbaar is.

Over de duofietsen

Onze duofiets heeft elektrische trapondersteuning en versnellingen. De vrijwilliger is de hoofdfietser, als gast fiets je mee voor zover je dat kunt. Voordat jullie samen op pad gaan, heeft de vrijwilliger vooraf uitgebreid geoefend met de duofiets. De duofiets is stevig en veilig en wordt goed onderhouden zodat je met een gerust hart kan genieten van de natuurvan Apeldoorn en omstreken.

Bewegen met een glimlach

Wij bieden mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, fietstochten aan. De duur van de fietstocht is heel flexibel: Van één uur tot een hele middag. Deze regelmatige uitjes zorgen ervoor dat je even weg bent uit je dagelijkse ritme. Gezellig samen met iemand op pad, je ontmoet nieuwe mensen en bent gezond bezig in een andere omgeving.

Geniet met Fietsmaatjes van de prachtige natuur langs gezellige fietspaden. Ontdek de buitenlucht, koop een boodschap of maak gewoon gezellig kletspraatje tijdens een ontspannen ritje – met Fietsmaatjes Apeldoorn kan het allemaal. Het lachende gezicht op een fietswiel in ons logo drukt de kern uit waar het bij ons om gaat: bewegen met een glimlach.

Doe mee en steun Fietsmaatjes. Meld je aan als fietser, gast of sponsor ons.

Fietsmaatjes NL

Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken maakt onderdeel uit van de organisatie Fietsmaatjes NL, het landelijke platform voor Fietsmaatjes stichtingen. Maak kennis met ons!