Subsidie van Gemeente Apeldoorn

door | 13 mrt 2022

Subsidie Gemeente Apeldoorn

Stichting Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken ontvangt subsidie van Gemeente Apeldoorn

Op vrijdag 4 maart 2022 heeft Stichting Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken van de Gemeente Apeldoorn een subsidie ontvangen voor de aanschaf van duofietsen. De subsidie komt voort uit het Initatievenfonds van de gemeente, waar startende organisaties een beroep op kunnen doen. Uit dit initiatief is Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken een bedrag toegezegd van 30 duizend euro. Samen met een eerdere bijdrage van het Boks Scholten fonds kan nu daadwerkelijk overgegaan worden tot de aanschaf van de eerste duo fietsen. Daarnaast wordt er al druk gezocht naar fietsvrijwilligers om deze vervolgens te koppelen aan ‘gasten’ (die niet meer zelfstandig kunnen fietsen). Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken kijkt er al naar uit om dit jaar de eerste blauwe duofietsen in de gemeente Apeldoorn te zien rijden. De bedoeling is om te beginnen in Ugchelen en De Maten, om vervolgens verder over heel Apeldoorn uit te breiden.

Duofietsen met een maatje

Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken is een initiatief dat volwassenen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen in staat stelt om samen met een fietsmaatje (een naaste of een fietsvrijwilliger) op een elektrisch ondersteunde duofiets op pad te gaan. Nu zijn duofietsen vrijwel alleen beschikbaar voor bewoners van instellingen, Fietsmaatjes maakt ze ook toegankelijk voor mensen die nog thuis wonen.

Er zijn in Nederland al ruim 30 lokale Fietsmaatjes initiatieven actief. In oktober 2021 is een aantal enthousiaste vrijwilligers begonnen om dit mooie initiatief naar Apeldoorn te halen. Binnenkort hopen zij met de eerste duofietsen in Apeldoorn en de omliggende dorpen te kunnen gaan toeren.

Vanaf nu kan de stichting zich gaan richten op de aanschaf van de duofietsen. Zodra dit rond is, zal een start worden gemaakt met het koppelen van gasten en vrijwilligers. De bedoeling is om van start te gaan in De Maten en Ugchelen.

Wilt u graag helpen door als fietsmaatje met iemand te fietsen, of bent u niet meer in staat om zelfstandig te fietsen en wilt u meer over dit initiatief weten, bezoek dan de website: www.fietsmaatjesapeldoorn.nl of via info@fietsmaatjesapeldoorn.nl.

Subsidie Gemeente Apeldoorn

Ander nieuws

Royal Light Festival: geniet van een bijzondere avond deze week

Royal Light Festival: geniet van een bijzondere avond deze week

Woensdagavond 13 maart werd er met twee duofietsen een ‘double date’ gedaan vanuit de stalling aan de Loolaan en de Kelvinstraat, richting het Royal Light Festival in het centrum van Apeldoorn. We wilden met eigen ogen zien of de verschillende licht kunstwerken goed...

Lees meer
Hier doe je het toch voor als vrijwilliger?

Hier doe je het toch voor als vrijwilliger?

Gert wilde graag weer fietsen. Dat was al lang niet mogelijk als gevolg van zijn fysieke situatie. En dan zit het weer zo in de wintermaanden ook nog eens niet echt mee. Drie keer is de eerste proefrit uitgesteld vanwege sneeuw en regen maar op maandag 5 februari was...

Lees meer