Subsidie van Gemeente Apeldoorn

door | 13 mrt 2022

Subsidie Gemeente Apeldoorn

Stichting Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken ontvangt subsidie van Gemeente Apeldoorn

Op vrijdag 4 maart 2022 heeft Stichting Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken van de Gemeente Apeldoorn een subsidie ontvangen voor de aanschaf van duofietsen. De subsidie komt voort uit het Initatievenfonds van de gemeente, waar startende organisaties een beroep op kunnen doen. Uit dit initiatief is Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken een bedrag toegezegd van 30 duizend euro. Samen met een eerdere bijdrage van het Boks Scholten fonds kan nu daadwerkelijk overgegaan worden tot de aanschaf van de eerste duo fietsen. Daarnaast wordt er al druk gezocht naar fietsvrijwilligers om deze vervolgens te koppelen aan ‘gasten’ (die niet meer zelfstandig kunnen fietsen). Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken kijkt er al naar uit om dit jaar de eerste blauwe duofietsen in de gemeente Apeldoorn te zien rijden. De bedoeling is om te beginnen in Ugchelen en De Maten, om vervolgens verder over heel Apeldoorn uit te breiden.

Duofietsen met een maatje

Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken is een initiatief dat volwassenen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen in staat stelt om samen met een fietsmaatje (een naaste of een fietsvrijwilliger) op een elektrisch ondersteunde duofiets op pad te gaan. Nu zijn duofietsen vrijwel alleen beschikbaar voor bewoners van instellingen, Fietsmaatjes maakt ze ook toegankelijk voor mensen die nog thuis wonen.

Er zijn in Nederland al ruim 30 lokale Fietsmaatjes initiatieven actief. In oktober 2021 is een aantal enthousiaste vrijwilligers begonnen om dit mooie initiatief naar Apeldoorn te halen. Binnenkort hopen zij met de eerste duofietsen in Apeldoorn en de omliggende dorpen te kunnen gaan toeren.

Vanaf nu kan de stichting zich gaan richten op de aanschaf van de duofietsen. Zodra dit rond is, zal een start worden gemaakt met het koppelen van gasten en vrijwilligers. De bedoeling is om van start te gaan in De Maten en Ugchelen.

Wilt u graag helpen door als fietsmaatje met iemand te fietsen, of bent u niet meer in staat om zelfstandig te fietsen en wilt u meer over dit initiatief weten, bezoek dan de website: www.fietsmaatjesapeldoorn.nl of via info@fietsmaatjesapeldoorn.nl.

Subsidie Gemeente Apeldoorn

Ander nieuws

Een ritje terug in de tijd…

Een ritje terug in de tijd…

Gerrie wilde graag naar Assel. Een ritje terug in de tijd voor haar. Vele malen was ze er in de afgelopen 50 jaar fietsend naar toe gereden. Maar vanwege haar verslechterende zicht lukt dat helaas niet meer. Fietsmaatjes Apeldoorn blijkt voor haar een uitkomst. Bij de...

Lees meer
Een voorbeeld van een mooie route

Een voorbeeld van een mooie route

In de mei nieuwsbrief van Fietsmaatjes Apeldoorn een artikeltje over het maken van een mooie route voor de duofietsen met hulp van knooppunten. Een goed voorbeeld trof ik afgelopen week op routekaart houder van de Huka uit de Loolaan. Ik werd er blij van. Een mooie...

Lees meer
Op bezoek bij RTV Apeldoorn

Op bezoek bij RTV Apeldoorn

Afgelopen zaterdag waren we te gast bij RTV Apeldoorn. We waren uitgenodigd naar aanleiding van onze 1000 ste rit.We hebben tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om een oproep te doen voor vrijwilligers. Lijkt het u ook leuk om mee te fietsen? Luister dan...

Lees meer