Lidy stelt zich voor:

Wat is mijn functie binnen het team?

Mijn functie bij Fietsmaatje Apeldoorn is in eerste instantie coördinator, maar ik hoop ook regelmatig met een gast te kunnen gaan fietsen als fietsmaatje.

Als coördinator maak je een proefrit met een nieuwe vrijwilliger om diegene kennis te laten maken met de duofiets en om hem/haar de “kneepjes van het vak” te leren. Het is echt van belang goed te weten hoe alles werkt.

Het gaat er toch om dat je samen met je gast een prettige fietstocht zult hebben maar bovenal moet de gast zich ook veilig voelen.

De coördinator maakt ook een proefrit met een gast die zich aangemeld heeft zodat diegene een beetje een indruk krijgt wat hij/zij zoal kan verwachten.

Als coördinatoren hebben we samen al wat proefritten gemaakt om de nieuwe fietsen te testen.

Waarom Fietsmaatjes?

Toen ik het artikel in de krant las van de voornemens om in Apeldoorn het project Fietsmaatjes van start te laten gaan, werd ik daar meteen blij van.

Dit zou velen , die niet meer in staat zijn om alleen naar buiten te gaan, de mogelijkheid bieden om ook eens lekker erop uit te gaan en dan samen met iemand die je fietsmaatje gaat worden.

Zelf ben ik ook graag buiten en vind het heerlijk om op de fiets te stappen of om een wandeling te gaan maken.

Wie ben ik

Ik ben Lidy Bomhof , moeder van 2 volwassen kinderen. Sinds een paar jaar ben ik gepensioneerd.

Ik werkte bij een verzorgingshuis in de zorg maar een deel van mijn contracturen werkte ik ook bij de activiteiten begeleiding. Het huis had ook een duofiets. Ik heb heel wat fietstochten gemaakt met de bewoners, meestal in het buitengebied van Beekbergen. Ik heb toen ervaren hoe daar ontzettend van genoten werd. Even weer de wind door je haren voelen en weer op bekende plekken komen daar waar je al zo lang niet geweest was. Weer even genieten van de mooie natuur of van de mooie tuintjes bij de huizen . Ik heb ervaren dat iemand die in het verzorgingshuis meestal stilletjes aanwezig was , tijdens de fietstocht honderd uit praatte en dan ook spontaan begon te vertellen over de fietstochtjes die hij/zij in het verleden gemaakt had. Zo kwamen er veel herinneringen naar boven. Dagen later kreeg je dan nog vaak te horen dat iemand zo genoten had. Hoe mooi en fijn is het voor zowel de gast als de vrijwilliger om samen een paar gezellige uurtjes te hebben.

Ik hoop dat veel mensen zich aan zullen melden om te gaan ervaren hoe heerlijk het is om “er even op uit te gaan”.