Op bezoek bij Open dag van EZRA op 1 juni 2024

door | 17 jun 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 was er een open dag bij EZRA (voorheen De Poedelick) waar Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken ook was uitgenodigd. José en Peter de Vries waren hierbij aanwezig met één duofiets.

Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken heeft een samenwerkingsverband met de Zorg en Woonboerderij EZRA in Beekbergen. Hierdoor kunnen bewoners ritjes maken met onze duofiets.

Ezra richt zich op beschermd wonen, dagbesteding voor ouderen (met dementie) en (jong) volwassenen. Wat biedt EZRA?

· Beschermd wonen: De zorg-woonboerderij biedt plaats aan vijf personen voor beschermd wonen.

· Dagbesteding: er wordt gewerkt met groepen van maximaal 15 personen, afhankelijk van de benodigde begeleiding.

· Zorgappartementen: er zijn zes appartementen die deels geschikt zijn voor bewoning door een echtpaar en twee appartementen voor crisisopvang. Deze zorgappartementen werden tijdens de open dag officieel geopend door onder meer de Apeldoornse wethouder Henk van de Berge.

Wij werden zeer gastvrij ontvangen. De open dag was ook bedoeld voor bewoners van Beekbergen, maar het grootste deel van de bezoekers was familie of bekenden van bewoners en gebruikers van de dagbesteding. We hadden toch wel wat aanloop en hebben ook flyers uitgedeeld. Het heeft ook twee vrijwilligers opgeleverd van partners van de dagbesteding, die in eerste instantie gaan fietsen met hun partners. Dit zijn vrijwilligers die wonen in Apeldoorn. Zij hebben al een proefrit gemaakt en waren erg enthousiast. Begin juli gaan we dit afronden.

Er stonden ook nog wat standjes met oude ambachten. Ook voor de kinderen was er veel te doen. De dag was goed georganiseerd met een hapje en een drankje. Gelukkig hadden wij goed weer. Wij hebben een leuke dag gehad.

Ander nieuws

Een ritje terug in de tijd…

Een ritje terug in de tijd…

Gerrie wilde graag naar Assel. Een ritje terug in de tijd voor haar. Vele malen was ze er in de afgelopen 50 jaar fietsend naar toe gereden. Maar vanwege haar verslechterende zicht lukt dat helaas niet meer. Fietsmaatjes Apeldoorn blijkt voor haar een uitkomst. Bij de...

Lees meer
Een voorbeeld van een mooie route

Een voorbeeld van een mooie route

In de mei nieuwsbrief van Fietsmaatjes Apeldoorn een artikeltje over het maken van een mooie route voor de duofietsen met hulp van knooppunten. Een goed voorbeeld trof ik afgelopen week op routekaart houder van de Huka uit de Loolaan. Ik werd er blij van. Een mooie...

Lees meer
Op bezoek bij RTV Apeldoorn

Op bezoek bij RTV Apeldoorn

Afgelopen zaterdag waren we te gast bij RTV Apeldoorn. We waren uitgenodigd naar aanleiding van onze 1000 ste rit.We hebben tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om een oproep te doen voor vrijwilligers. Lijkt het u ook leuk om mee te fietsen? Luister dan...

Lees meer