Nieuwe stalling Apeldoorn Noord

Nog niet lang geleden vierde Fietsmaatjes Apeldoorn haar eerste verjaardag met een gezamelijke fietstocht met 8 duofietsen.

Onze doelstelling is om mensen die nog graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet meer kunnen, samen met een vrijwilliger te laten genieten van Apeldoorn en
omgeving. Met deze regelmatige fietstochten wordt het (mogelijke) isolement van onze gasten doorbroken, komen de gasten op een gezellige manier letterlijk in beweging en ontstaan er unieke contacten tussen gasten en vrijwilligers.


Om de drempel voor de gasten en vrijwilligers zo laag mogelijk te maken is het uitgangspunt altijd geweest om de gezamenlijke fietstochten te kunnen starten vanuit locaties die zo goed mogelijk verdeeld over Apeldoorn liggen.


Vorig jaar zomer werd gestart vanuit stallingen gelegen in Ugchelen (Apeldoorn zuidwest) en sHeerenloo (Apeldoorn zuidoost, de Maten) van waaruit het eerste jaar alle ritten verreden werd. De zoektocht naar een volgende stalling bleek echter niet eenvoudig.
Blij om nu te kunnen berichten dat er een derde locatie vanaf begin november beschikbaar komt gelegen in Apeldoorn Noord(west). De locatie is gelegen op het terrein van de verzorgingsorganisatie ‘Wonen bij september’ aan de Loolaan 59. Hier is plaats gevonden voor 1 duofiets.
Hiermee is de dekking van fietsen stallingen over Apeldoorn weer een stukje verbeterd. Maar er wordt verder gezocht.
Op dit moment lopen de voorbereidingen voor een 4e locatie, deze keer in Apeldoorn Noord(oost). Binnenkort wordt hier meer over gemeld.

#fietsmaatjes #duofiets #samenfietsen #apeldoorn #eenzaamheid #gasten #vrijwilligers #vrijwilligerswerk

 #fietsritten #bewegenisgezond #sportenbewegen #gezondheid #ouderen