Lars komt graag een keertje fietsen

door | 29 mei 2024

We ontvingen het volgende bericht naar aanleiding van een mooie fietstocht. Dit maakt ons als Fietsmaatjes natuurlijk erg trots!

Lars

Lars is een jongeman met een verstandelijke beperking en een enorme liefde voor vliegtuigen, dieren en ijsjes eten. Vanuit de Passerel begeleid ik hem als hij een paar weekenden in de maand op de Logeeropvang is, om zijn ouders wat te ontlasten.
Hij komt dan op vrijdag na zijn dagbesteding naar ons toe en wordt zondag einde dag weer opgehaald.
Lars is inmiddels op de leeftijd dat hij naar een begeleide woongroep zou kunnen gaan. Tot nu toe was er geen passende plek gevonden, mede door de wachtlijsten. Tot dat weekend in maart wanneer ik plots te horen kreeg dat er een plek is voor Lars en zijn laatste logeerweekenden er aan zaten te komen.

Op pad met de Fietsmaatjes duofiets

Mij leek het enorm leuk om dat te vieren door samen, op de fiets, naar de Apenheul te gaan. Helaas had de gemeente Apeldoorn geen fietsen meer om uit te lenen dat weekend. Ze verwezen me wel door naar Fietsmaatjes. Na een prettig gesprek met Peter werd me wel duidelijk dat mijn vraag, of ik met hem op pad zou kunnen gaan met een duo fiets, afwijkt van het gangbare. Toch vroeg Peter even bedenktijd, misschien ook wel omdat ik zelf ook als vrijwilliger fiets met bewoners van Atlant. Al snel liet hij me weten dat er groen licht was. Ik ben eerst de fiets gaan halen en ben er mee naar de logeeropvang gegaan. De andere logees stonden al bij de deur te wachten om ook een ritje te mogen proberen. Het mooiste was een jongen die in een rolstoel zit en die merkte dat de riemen rond de pedalen genoeg houvast geven voor hem om ook mee te kunnen. Gillend van de pret fietsen wij door Apeldoorn Zuid, ik krijg er nog kippenvel van als ik terugdenk aan hoe intens zijn plezier was. Met Lars naar de Apenheul, onderweg een ijsje eten, om terug weer hetzelfde ritueel mee te maken, kinderen die dolgraag nog een rondje mee wouden rijden.

Ik ben jullie erg dankbaar voor de flexibiliteit en het vertrouwen en voor het feit dat jullie voor het vieren van mijn laatste weekend met Lars zo’n prachtig gebaar hebben gemaakt!
Krista van Velzen

Ander nieuws

Op bezoek bij RTV Apeldoorn

Op bezoek bij RTV Apeldoorn

Afgelopen zaterdag waren we te gast bij RTV Apeldoorn. We waren uitgenodigd naar aanleiding van onze 1000 ste rit.We hebben tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om een oproep te doen voor vrijwilligers. Lijkt het u ook leuk om mee te fietsen? Luister dan...

Lees meer
Op bezoek bij Open dag van EZRA op 1 juni 2024

Op bezoek bij Open dag van EZRA op 1 juni 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 was er een open dag bij EZRA (voorheen De Poedelick) waar Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken ook was uitgenodigd. José en Peter de Vries waren hierbij aanwezig met één duofiets. Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken heeft een...

Lees meer
Deventer, maar dan net even anders

Deventer, maar dan net even anders

Waar gaan we heen deze keer? Zullen we koffie gaan drinken op de Brink in Deventer? Ja leuk, zegt Ineke. Eerst maar eens kijken hoe hoog het water al in de IJssel staat. Dat blijkt erg hoog te staan en wat een krachtige stroming. Fietsen door de smalle straatjes in...

Lees meer