Kennismakingskoffie met Noaberschap Ugchelen

geplaatst in: Team Zuid | 0

Coördinatoren Marianne, Anne en Marijke van het fietsmaatjesteam in Ugchelen maakten onder het genot van koffie en zelfgebakken appeltaart kennis met Annemieke, Wineke en Marja van Noaberschap Ugchelen.

Noaberschap Ugchelen bestaat sinds 2015 en heeft sindsdien maar liefst 50 Ugchelense vrijwilligers op de been gekregen om dorpsgenoten bij te staan. Bijvoorbeeld om samen een eindje te wandelen of boodschappen te doen. Het kan ook gaan om een klusje in of om het huis. Of om eenvoudigweg even samen koffie te drinken of een spelletje te doen. 

We hebben hier dus te maken met zeer ervaren coördinatoren! Het was goed te horen over hun ervaringen en om meer informatie te krijgen over elkaars activiteiten. Zowel Fietsmaatjes als Noaberschap komen bij veel dorpsgenoten over de vloer en we kunnen zo ook naar elkaar doorverwijzen. Ook hebben we nagedacht over een mogelijke toekomstige gezamenlijke PR activiteit.

Meer weten over Noaberschap Ugchelen? Luister deze podcast: https://ditissaskia.nl/participatie-podcast-noaberschap-in-ugchelen/. Of bezoek de website van de dorpsraad: https://dorpsraadugchelen.nl/projecten/noaberschap-samen-sterk/.