Fietsuitjes als het kouder wordt

door | 3 jan 2023

Veel van onze gasten fietsen graag ook in de winter: ik kleed mij er wel op, als ik maar lekker buiten in beweging kan zijn!  Het helpt natuurlijk dat er steeds vaker in de herfst en winter sprake is van milde temperaturen. Voor andere gasten is het koude weer vanwege hun kwetsbare gezondheid lastiger. Toch zijn er ook dan vaak wel opties om er gezellig samen op uit te blijven gaan! Door een korte duo-fietstocht te combineren met een uitje, ben je op de heen- en terugweg toch even buiten in beweging terwijl je je tussendoor kunt opwarmen. Hieronder wat suggesties.

  • Een korte rit om samen ergens lekker warme chocolademelk of koffie te drinken. In het restaurant van Vliegveld Teuge kun je je onder de koffie vermaken met uitzicht op de landingsbaan.
  • Of bezoek samen eens een koffie inloop op één van de buurtontmoetingsplekken die Apeldoorn rijk is.
  • Een leuk seizoensuitje is verder de koninklijke appelverkoop in de Oude Olifantenschuur bij Paleis het Loo.
  • Een bezoek aan een museum is een aanrader. Zo hebben ze in het Coda Museum twee rolstoelen die je kosteloos kunt lenen. Het is mogelijk deze van te voren te reserveren.
  • Een fietsmaatjesduo mocht bij de ruim opgezette Kwekerij Bussink gewoon met de duofiets naar binnen. En bij de Intratuin is een rolstoel beschikbaar.

Ander nieuws

Royal Light Festival: geniet van een bijzondere avond deze week

Royal Light Festival: geniet van een bijzondere avond deze week

Woensdagavond 13 maart werd er met twee duofietsen een ‘double date’ gedaan vanuit de stalling aan de Loolaan en de Kelvinstraat, richting het Royal Light Festival in het centrum van Apeldoorn. We wilden met eigen ogen zien of de verschillende licht kunstwerken goed...

Lees meer
Hier doe je het toch voor als vrijwilliger?

Hier doe je het toch voor als vrijwilliger?

Gert wilde graag weer fietsen. Dat was al lang niet mogelijk als gevolg van zijn fysieke situatie. En dan zit het weer zo in de wintermaanden ook nog eens niet echt mee. Drie keer is de eerste proefrit uitgesteld vanwege sneeuw en regen maar op maandag 5 februari was...

Lees meer