Fietsmaatjes vandaag in De Telegraaf

door | 22 apr 2023

Vandaag staat er een mooi artikel over de duofiets en Fietsmaatjes in De Telegraaf! Lees hieronder een voorproefje:

In geen enkel land wordt zoveel gefietst als in ons land. Helaas is het niet voor iedereen even vanzelfsprekend om op de fiets te stappen. Fietsmaatjes is inmiddels een landelijk fenomeen. Vrijwilligers maken onbezorgd fietsen toch mogelijk door er met mensen op uit te trekken. In veel gevallen komt daar een bijzondere vriendschap uit voort. „We praten overal over.”

Zoef! Worden we plots ingehaald door Ineke Elings (82) en Ed van Leeuwen (60). Met een grote glimlach sjezen ze ons voorbij op een opvallende fiets: een elektrisch aangedreven driewieler waarop ze met z’n tweeën gezellig naast elkaar zitten. Het is eigenlijk alleen Ed die het harde werk doet, Ineke mág meetrappen, maar dat is niet perse nodig.

Moeten de fotograaf en uw verslaggeefster nog even aan de duofiets wennen, Ineke en Ed hebben er samen al heel wat kilometers op zitten. Sinds vorig jaar zomer maken ze wekelijkse fietstochten van zo’n twee uur door Apeldoorn en omgeving.

Lees het gehele artikel vandaag in de Telegraaf!

Geschreven door Hortence Chen – Telegraaf

Foto’s zijn gemaakt door Ruben Meijerink – APA Foto.

Ander nieuws

Royal Light Festival: geniet van een bijzondere avond deze week

Royal Light Festival: geniet van een bijzondere avond deze week

Woensdagavond 13 maart werd er met twee duofietsen een ‘double date’ gedaan vanuit de stalling aan de Loolaan en de Kelvinstraat, richting het Royal Light Festival in het centrum van Apeldoorn. We wilden met eigen ogen zien of de verschillende licht kunstwerken goed...

Lees meer
Hier doe je het toch voor als vrijwilliger?

Hier doe je het toch voor als vrijwilliger?

Gert wilde graag weer fietsen. Dat was al lang niet mogelijk als gevolg van zijn fysieke situatie. En dan zit het weer zo in de wintermaanden ook nog eens niet echt mee. Drie keer is de eerste proefrit uitgesteld vanwege sneeuw en regen maar op maandag 5 februari was...

Lees meer