Fietsmaatjes op bezoek bij Zuid doet Samen

door | 6 apr 2023

Op dinsdag 6 april was Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken uitgenodigd bij de buurtcoöperatie Zuid doet Samen. Op een overleg van hun bevlogen buurtassistenten mochten wij vertellen over onze werkwijze.

Samen hebben we nagedacht over hoe we buurtbewoners in Zuid kunnen enthousiasmeren om als fietsmaatje actief te worden. Zij zijn welkom om gebruik te maken van onze duofietsen in De Maten en Ugchelen. Zo is het voor iedereen mogelijk om buiten in de beweging te zijn, de buurt en omgeving te verkennen en onder de mensen te zijn.

Ook hebben we samen de ambitie uitgesproken dat het mooi zou zijn om ook in Apeldoorn Zuid een duofietsstalling te openen, om het voor de bewoners van Zuid nog makkelijker te maken met een duofiets op pad te gaan. Kent u een geschikte stallingsplek? Laat het ons weten!

Wilt u dit mooie initiatief naar Zuid halen? Sluit dan aan bij ons Fietsmaatjesteam Zuid! U bent van harte welkom als fietsbeheerder, coördinator die nieuwe fietsmaatjes aan elkaar koppelt of als fietsvrijwilliger! Samen Apeldoorn Zuid nóg een beetje mooier maken, daar krijg je energie van!

Natuurlijk waren de buurtassistenten benieuwd om zelf te ervaren hoe het is om op een duofiets te zitten. We hebben ons bezoek aan Zuid doet Samen afgesloten met een aantal proefritjes. Het enthousiasme was groot!

Ander nieuws

Een ritje terug in de tijd…

Een ritje terug in de tijd…

Gerrie wilde graag naar Assel. Een ritje terug in de tijd voor haar. Vele malen was ze er in de afgelopen 50 jaar fietsend naar toe gereden. Maar vanwege haar verslechterende zicht lukt dat helaas niet meer. Fietsmaatjes Apeldoorn blijkt voor haar een uitkomst. Bij de...

Lees meer
Een voorbeeld van een mooie route

Een voorbeeld van een mooie route

In de mei nieuwsbrief van Fietsmaatjes Apeldoorn een artikeltje over het maken van een mooie route voor de duofietsen met hulp van knooppunten. Een goed voorbeeld trof ik afgelopen week op routekaart houder van de Huka uit de Loolaan. Ik werd er blij van. Een mooie...

Lees meer
Op bezoek bij RTV Apeldoorn

Op bezoek bij RTV Apeldoorn

Afgelopen zaterdag waren we te gast bij RTV Apeldoorn. We waren uitgenodigd naar aanleiding van onze 1000 ste rit.We hebben tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om een oproep te doen voor vrijwilligers. Lijkt het u ook leuk om mee te fietsen? Luister dan...

Lees meer