Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken bij de Multisportdag voor mensen met een visuele beperking

Op zaterdag 16 december 2023 waren wij met twee duofietsen bij dit evenement bij de FSG Campus aan de Laan van Westenenk 4. De sportdag werd georganiseerd door Zichtbaar Sportief en Uniek Sporten Apeldoorn.  Tevens was deze dag de aftrap van het Multitalent Centrum dat zich hier vestigt.

De deelnemers kwamen niet alleen uit Apeldoorn, maar uit alle delen van Nederland. Iedereen kreeg de kans om meerdere sporten en bewegingsactiviteiten uit te proberen, om te ontdekken welke sport het beste bij iemand past. Ook was het de bedoeling om bewustwording te creëren bij sportverenigingen over wat sporten met een visuele beperking inhoudt en welke aanpassingen er soms nodig zijn om deze mensen te laten sporten.

Er waren clinics van Judo, Boxen, Goalbal,  Show down, Running blind, Blind baseball en Blindenvoetbal. Een aantal sporten waren binnen en sommige buiten. De deelnemers die moesten wachten tot zij konden deelnemen aan de diverse clinics, konden met ons fietsen op de duofiets.

Het was gelukkig droog weer en wij hebben een aantal mensen kunnen laten ervaren hoe fijn het is om te fietsen met een duofiets. Een aantal mensen uit Apeldoorn waren wel geïnteresseerd om gast te worden bij ons initiatief. Afwachten. De pers was ook ruimschoots aanwezig en er zijn van ons ook foto’s gemaakt door de Stentor en de Telegraaf.

Het was een leuke, prima georganiseerde dag. Kijk hier naar een korte impressie !

Peter de Vries

#fietsmaatjes #duofiets #samenfietsen #apeldoorn #eenzaamheid #gasten #vrijwilligers #vrijwilligerswerk #fietsritten

 #bewegenisgezond #sportenbewegen #gezondheid #ouderen #blinden