Fiets met de duofiets mee met een fietstocht van het Fietsgilde!

door | 10 jun 2023

Op de fiets met een gids de Veluwe en de IJsselvallei verkennen. Het Fietsgilde Apeldoorn biedt recreatieve fietstochten. Onderweg vertellen de gidsen interessante informatie over het gebied van natuur, cultuur en cultuurgeschiedenis. De gezamenlijke pauzes bieden gelegenheid tot contact met de andere deelnemers.

Bij een groot aantal fietstochten zijn de routes zo uitgestippeld dat ze geschikt zijn voor driewielers. Met deze tochten kun je ook op de duofiets mee. Deze tochten zijn gemarkeerd met een 3 wiel fiets. Het fietstempo op de tochten van het fietsgilde is ca 15 km/u, met de elektrische ondersteuning is dat met de duofiets ook prima haalbaar. De eigen bijdrage is 3 euro per tocht (consumpties voor eigen kosten; desgewenst zelf mee te nemen).

De middagtochten (vertrek 13u30) zijn rond de 30 km. Vanuit Ugchelen of De Maten is het bijvoorbeeld leuk om aan de volgende tochten deel te nemen:

  • Woensdag 14 juni: Teuge en de Gathe, 32 km, vertrekpunt Woonboulevard
  • Vrijdag 7 juli: Atlas van Radio Kootwijk, 33 km, vertrekpunt Dubbelbeek
  • Donderdag 27 juli: Sterrenwacht, 29 km, vertrekpunt Sporthal Matenpark
  • Donderdag 28 december: Sylvestertocht, 30 km, vertrekpunt Dubbelbeek

Zie voor een compleet overzicht van de fietstochten (dagtochten 40-65km) én voor opgave: Fietsgilde Apeldoorn – Home (fietsgilde-apeldoorn.nl).

Heb je meegedaan met een fietstocht? Laat het ons dan weten! Het is leuk wanneer je je ervaring wilt delen met een nieuwsbericht op onze website en facebook pagina.

Ander nieuws

Op bezoek bij RTV Apeldoorn

Op bezoek bij RTV Apeldoorn

Afgelopen zaterdag waren we te gast bij RTV Apeldoorn. We waren uitgenodigd naar aanleiding van onze 1000 ste rit.We hebben tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om een oproep te doen voor vrijwilligers. Lijkt het u ook leuk om mee te fietsen? Luister dan...

Lees meer
Op bezoek bij Open dag van EZRA op 1 juni 2024

Op bezoek bij Open dag van EZRA op 1 juni 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 was er een open dag bij EZRA (voorheen De Poedelick) waar Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken ook was uitgenodigd. José en Peter de Vries waren hierbij aanwezig met één duofiets. Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken heeft een...

Lees meer
Deventer, maar dan net even anders

Deventer, maar dan net even anders

Waar gaan we heen deze keer? Zullen we koffie gaan drinken op de Brink in Deventer? Ja leuk, zegt Ineke. Eerst maar eens kijken hoe hoog het water al in de IJssel staat. Dat blijkt erg hoog te staan en wat een krachtige stroming. Fietsen door de smalle straatjes in...

Lees meer