Fiets met de duofiets mee met een fietstocht van het Fietsgilde!

geplaatst in: Partners | 0

Op de fiets met een gids de Veluwe en de IJsselvallei verkennen. Het Fietsgilde Apeldoorn biedt recreatieve fietstochten. Onderweg vertellen de gidsen interessante informatie over het gebied van natuur, cultuur en cultuurgeschiedenis. De gezamenlijke pauzes bieden gelegenheid tot contact met de andere deelnemers.

Bij een groot aantal fietstochten zijn de routes zo uitgestippeld dat ze geschikt zijn voor driewielers. Met deze tochten kun je ook op de duofiets mee. Deze tochten zijn gemarkeerd met een 3 wiel fiets. Het fietstempo op de tochten van het fietsgilde is ca 15 km/u, met de elektrische ondersteuning is dat met de duofiets ook prima haalbaar. De eigen bijdrage is 3 euro per tocht (consumpties voor eigen kosten; desgewenst zelf mee te nemen).

De middagtochten (vertrek 13u30) zijn rond de 30 km. Vanuit Ugchelen of De Maten is het bijvoorbeeld leuk om aan de volgende tochten deel te nemen:

  • Woensdag 14 juni: Teuge en de Gathe, 32 km, vertrekpunt Woonboulevard
  • Vrijdag 7 juli: Atlas van Radio Kootwijk, 33 km, vertrekpunt Dubbelbeek
  • Donderdag 27 juli: Sterrenwacht, 29 km, vertrekpunt Sporthal Matenpark
  • Donderdag 28 december: Sylvestertocht, 30 km, vertrekpunt Dubbelbeek

Zie voor een compleet overzicht van de fietstochten (dagtochten 40-65km) én voor opgave: Fietsgilde Apeldoorn – Home (fietsgilde-apeldoorn.nl).

Heb je meegedaan met een fietstocht? Laat het ons dan weten! Het is leuk wanneer je je ervaring wilt delen met een nieuwsbericht op onze website en facebook pagina.