Enthousiasme delen op de bijeenkomst van fietsvrijwilligers

door | 11 apr 2023

Op dinsdagavond 11 april was er een bijeenkomst voor onze fietsvrijwilligers. Met koffie en huisgemaakt gebak hebben we samen feestelijk teruggeblikt op het startjaar van Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken.

En op de vele mooie duofietsritten die al gemaakt zijn! Ondanks de koude natte start zijn ook in het eerste kwartaal van 2023 alweer bijna 100 fietstochten gereden. Het ene fietsduo maakt wekelijkse zingende fietsritten met Ramses Shaffy of Boudewijn de Groot. Praten is voor deze gast lastig, maar alle liederen worden nog woordelijk meegezonden. Het andere fietsduo gaat actief op zoek naar kunst in de stad: van mooie beelden tot muurschilderingen. Met fotografie als hobby wordt alles in beeld vast gelegd.

De enthousiaste reacties onderweg raken onze fietsmaatjes in het hart. Overal worden ze toegelachen en wordt er naar hen gezwaaid. Ook op smalle paadjes maken de meest fietsers ruim baan. De fietsmaatjes zelf doen ook hun best om zoveel mogelijk ruimte aan tegenliggers te geven door even langs het fietspad stil te gaan staan. Wij hebben onderweg geen haast. Fietsmaatjes die onderweg hun accu’s moesten verwisselen, kregen hierbij hulp.

Op de bijeenkomst werd tips uitgewisseld en actief met elkaar mee gedacht. Onze vertrouwenscontactpersoon vertelde waarmee je bij haar terecht kan. En de fietsbeheerders moedigden iedereen aan om eventuele mankementen aan de duofiets direct te melden, zodat deze zo snel mogelijk verholpen kunnen worden. Zo houden wij de duofietsen in goede staat op de weg.

Bijna iedereen nam de tijd om de bijeenkomst nog even informeel af te sluiten met een borrel en een snack. Het was gezellig! We bedanken al onze vrijwilligers voor hun enthousiaste inzet!

Ander nieuws

Royal Light Festival: geniet van een bijzondere avond deze week

Royal Light Festival: geniet van een bijzondere avond deze week

Woensdagavond 13 maart werd er met twee duofietsen een ‘double date’ gedaan vanuit de stalling aan de Loolaan en de Kelvinstraat, richting het Royal Light Festival in het centrum van Apeldoorn. We wilden met eigen ogen zien of de verschillende licht kunstwerken goed...

Lees meer
Hier doe je het toch voor als vrijwilliger?

Hier doe je het toch voor als vrijwilliger?

Gert wilde graag weer fietsen. Dat was al lang niet mogelijk als gevolg van zijn fysieke situatie. En dan zit het weer zo in de wintermaanden ook nog eens niet echt mee. Drie keer is de eerste proefrit uitgesteld vanwege sneeuw en regen maar op maandag 5 februari was...

Lees meer