Eerste proefritten worden gemaakt

door | 18 mei 2022

Eindelijk is het zo ver. De eerste duofietsen zijn binnen. Nu kan het leren fiets beheersen beginnen.

Mijn eerste ervaring doe ik op bij Marijke, een ervaren duofietster, die mij de fijne kneepjes zal bijbrengen.

Ik zit eerst aan de kant van de gast. Een bijzondere ervaring! Je kunt kiezen om mee te trappen of niet, maar je kunt niet sturen. Je voeten zitten keurig vast op speciale plankjes en je draagt een veiligheidsgordel. Veiligheid staat hoog in het vaandel. Gelukkig vertelt Marijke welke kant ze op gaat, want ook dat voelt spannend. Maar al gauw ben ik gewend en geniet volop, de handen in de schoot, van al het moois om me heen.

Daarna mag ik, als aankomend coördinator, achter het stuur. Je voelt je verantwoordelijk voor jezelf en je gast. Het is even kijken hoe ver je uit de kant moet blijven om veilig te fietsen. Ook het sturen in de bochten is voorzichtig proberen.

Maar wat is het genieten! Naast elkaar, volop gelegenheid om dingen die je ziet te delen, of zo maar wat te praten en ondertussen die prachtige natuur om je heen.

Als het weer dan ook nog mee zit is het regelrecht een cadeautje voor jezelf.

2 weken later is het mijn beurt, om een mede coördinator op te leiden. Wederom stralend weer, en ook weer en prachtige ervaring. Wat leren we veel van elkaar. En wat heerlijk om zo bezig te kunnen zijn voor en met fietsmaatjes.

Joke, coördinator de Maten

Ander nieuws

Royal Light Festival: geniet van een bijzondere avond deze week

Royal Light Festival: geniet van een bijzondere avond deze week

Woensdagavond 13 maart werd er met twee duofietsen een ‘double date’ gedaan vanuit de stalling aan de Loolaan en de Kelvinstraat, richting het Royal Light Festival in het centrum van Apeldoorn. We wilden met eigen ogen zien of de verschillende licht kunstwerken goed...

Lees meer
Hier doe je het toch voor als vrijwilliger?

Hier doe je het toch voor als vrijwilliger?

Gert wilde graag weer fietsen. Dat was al lang niet mogelijk als gevolg van zijn fysieke situatie. En dan zit het weer zo in de wintermaanden ook nog eens niet echt mee. Drie keer is de eerste proefrit uitgesteld vanwege sneeuw en regen maar op maandag 5 februari was...

Lees meer