Doortrappen Apeldoorn

Doortrappen Apeldoorn en Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken werken samen zodat iedereen tot zijn of haar 100e veilig kan blijven fietsen. Kunt u nog wel zelfstandig fietsen, maar vindt u het steeds spannender worden? Doortrappen geeft tips hoe u veilig kunt blijven fietsen! Word het zelfstandig fietsen te onveilig, dan kunt u op de duofiets van Fietsmaatjes blijven genieten van de omgeving.

Beweegmaatjes

U wilt meer bewegen, maar weet niet hoe of waar? U vindt het spannend om alleen een beweegactiviteit te doen? Beweegmaatje Apeldoorn zoekt voor u een beweegmaatje. Beweegmaatjes en Fietsmaatjes werken samen, zodat beweegmaatjes ook met de duofiets op pad kunnen.

Sport- en beweegakkoord Apeldoorn

Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken is aangesloten bij het sport- en beweegakkoord Apeldoorn, meer specifiek de werkgroep sport- en bewegen voor mensen met een beperking. Sport en bewegen is belangrijk voor gezondheid, betrokkenheid en verbinding. Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken draagt daar een steentje aan bij door fietsen mogelijk te maken voor iedereen die dat niet meer zelfstandig kan.

Senioren Platform Apeldoorn

Mobiliteit is één van de belangrijke onderwerpen van het Senioren Platform Apeldoorn. Op de duofiets komen senioren die niet meer zelfstandig de deur uit kunnen, weer op plekken waar ze soms al lang niet meer geweest zijn. U blijft in beweging en onder de mensen. Een gezellig bakje koffie op een terrasje of naar de winkel om weer even zelf een boodschap te kunnen halen kan natuurlijk ook. Het Senioren Platform Apeldoorn brengt Fietsmaatjes dan ook graag bij haar achterban onder de aandacht.

Fietsersbond Apeldoorn

Fietsen is gezond en fijn om te doen. De Fietsersbond Apeldoorn zorgt er dan ook op allerlei manieren voor dat het fietsen gestimuleerd wordt. Zij juicht het initiatief Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken van harte toe en brengt ons regelmatig met nieuwsberichten onder de aandacht.

Skill-Ability

Skill-Ability is een netwerk dat jonge mensen verbindt aan hulpvragers voor mooie ontmoetingen. Het duofietsen is bij hen een populaire activiteit. Het zou dan ook zo maar kunnen dat ook deze blije jonge mensen straks met hun maatjes rondrijden op de duofietsen van Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken.

Noaberschap, een begrip in Ugchelen

Dorpsgenoten die iets betekenen voor elkaar. Daar staat Noaberschap Ugchelen voor. Door onze samenwerking is het straks ook mogelijk om samen met een dorpsgenoot die niet meer zelfstandig kan fietsen met de duofiets mooie tochten in de prachtige omgeving van Ugchelen te maken.

Apeldoorn Pakt Aan

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Zij publiceren onze vacatures. Toen we nog op zoek waren naar mede-initiatiefnemers hebben zij ons tot ‘vacature van de week’ gemaakt, welke ook gepubliceerd werd op Apeldoorn direct.  Verder kunnen onze vrijwilligers aansluiten bij trainingen. Zo hebben drie bestuursleden deelgenomen aan de training Krachtig besturen.

+ Attenderen op duofietsmogelijkheden die er nu al zijn:

Met je naaste op pad met de duofiets?

Dat kan nu al! De gemeente Apeldoorn heeft een duofiets in de scootmobielpool opgenomen. Deze is gratis te leen, u kunt hem telefonisch reserveren en vervolgens afhalen op de Ketelboetershoek 56 te Apeldoorn. Woont u in Ugchelen of de Maten, dan kunt u straks ook met een duofiets van Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken op pad. U meldt zich dan samen met uw naasten bij ons aan.

De duofiets van Ontmoetingsplek Talma Borgh

De ontmoetingsplek van Talma Borgh is voorzien van een duofiets. Als u deze wilt gebruiken dan kunt u zich hiervoor opgeven bij de receptie. Talma Borgh heeft ook vrijwilligers die samen met u met de duofiets op pad kunnen gaan. 

Duofiets Loenen

Het dorp Loenen was het eerste dorp binnen de gemeente Apeldoorn dat via de initiatievenregeling een duofiets heeft aangeschaft. De fiets kan door Loenenaren tegen een aantrekkelijk tarief worden gereserveerd bij Gerrit Waanders, 06 30443777.

Duofiets Klein Geluk

Klein Geluk heeft voor haar bewoners maar liefst vijf duofietsen in gebruik. Bent u thuis wonend en neemt u thuiszorg af bij Klein Geluk, dan kunt u zich eveneens bij hen aanmelden om met de duofiets op pad te gaan.

Met je naaste in een zorginstelling op de duofiets

Woont je naaste in een zorginstelling? Bij veel zorginstellingen hebben ze ook een of meerdere duofietsen staan die gebruikt kunnen worden door de eigen bewoners. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Zorggroep Apeldoorn, Atlant, ’s Heerenloo, Riwis, Pluryn, Klein Geluk en Talma Borgh. Vraag er bij de receptie naar!

Met een tandem op pad

Jij en ik en dan samen op de tandem. Bij Maatjes Apeldoorn is het mogelijk om kosteloos een tandem te lenen. Mail of bel voor reservering: t.deboer@dekap.nl of 06-41945877 en dan staat hij klaar op de Regentesselaan 2B (tijdens kantooruren).